Uudet Raymarine a65 & a67 monitoimiset kosketusnäytöt

July 2012

Raymarine esitteli 16.8. Helsingin Uiva 2012 venenäyttelyssä uuden a-sarjan 5.7” monitoimisen kosketusnäytön. Messuilla erinomaisen vastaanoton saanut uutuus tulee markkinoille kahtena versiona; kattaplotterina ja yhdistettynä karttaplotteri-kaikuluotain combona.

Uusi a-sarja tuo kosketusnäytön helppouden ja nopean käytettävyyden myös pienempään ruutukokoon. Moderni käyttöliittymä tukee laitteen helppoa hallintaa.

a-sarjan näytöissä on sisäänrakennettu GPS-vastaanotin ja combo-versio on varustettu digitaalisella ClearPulse™ kaikuluotaimella. Näytöt ovat verkotettavissa ja niissä on valmius mm. tutkalle, moottoridatalle, kameralle… Erinomaisen prosessoritekniikan ansiosta kartan zoomaus on nopeaa ja toiminnoista toiseen siirtyminen käy vaivatta. Bluetoothin avulla kauko-ohjain RCU-3 on mahdollista liittää järjestelmään.

Uutuutena a-sarjassa on helppokäyttöinen polttoaineen hallinta. Tämän edellytyksenä on, että moottori antaa NMEA2000 tietoa ulos.

Asentaminen veneen pulpettiin tapahtuu joko mukana tulevalla asennusjalalla tai jos mahdollista niin upottamalla. Vaikka näyttö onkin 5.7” kooltaan on laitteen ympärys saatu minimoitua jättämällä ylimääräiset näppäimet pois – näin siisti uppoasennus onnistuu pienempäänkin veneeseen.

Uudet a65 & a67 monitoiminäytöt tulevat myyntiin loppusyksyn aikana.