Kalastusopas Arto Tilli toimii asiakkaiden ehdoilla

August 2012

Arto Tillillä on ollut kiireinen vuosi. Työura otti uuden suunnan ja Artosta tuli sertifikoitu kalastusopas. Kevät meni varusteltaessa upouusi Faster 560 vaativaan kalastuskäyttöön ja kesästä alkaen on sitten ollut täysi tohina kuskatessa asiakkaita kalaan.

 

Arto toimii pääasiassa Mäntyharjun ja Suomenlahden välisellä alueella. Kalastus tapahtuu asiakkaiden toivomusten mukaan joko vetouistelemalla tai heittokalastamalla riippuen tietenkin ajankohdasta ja pyydettävästä kalalajista. Suosituimpia ovat taimen, kuha, hauki ja ahven, mutta tältä osin iso merkitys on mistä päin maailmaa vieraat ovat. Hauki on meille suomalaisille vähemmän kiinnostava laji, mutta Keski-Eurooppalaisille se on mielenkiintoinen kalastettava.

Arto Tilli

 
Vene on kalastusoppaalle työkalu siinä missä vaikkapa taksikuskille auto. Aikaa vietetään veneessä tuntitolkulla ja kaiken tulee tietenkin toimia, mutta olla myös sijoitettuna oikeisiin paikkoihin. Artolla on veneessä elektroniikka tarkasti sijoitettu; sähkötoiminen keulamoottori veneen keulassa, ohjauspulpetissa kaksi Raymarinen monitoiminäyttöä, e7D ja e7. Verkotettuna molemmissa näytöissä näkyvät kaikuluotaimen tiedot sekä digitaalisen HD Color tutkan kuva. WiFin kautta kaikki toiminnot näkyvät myös Applen iPadin näytöllä. Tätä näyttöä asiakkaat voivat seurata vaikka veneen keulasta käsin ja mielenkiinto pysyy yllä koko ajan kun näkee mitä veneen alla on.


Arto Tilli3


Kaikuluotain on Arton veneessä uusinta uutta. Chirp-teknologia perustuu laajempaan kaikusignaalispektriin - näin saadaan entistä tarkempi ja yksityiskohtaisempi kaikuluotauskuva. Korkeat taajuudet tuovat enemmän yksityiskohtia matalissa vesissä ja vastaavasti matalat taajuudet syvissä vesissä. CP450C Chirp-kaikumoduuli tuo tehoa jopa 10-kertaisen määrän normi luotaimeen verrattuna.

Arto Tilli 2


Veneessä on myös Raymarinen autopilotti p70R hallintalaitteella, AIS sekä Ray218E VHF radio hailerikaiuttimella varustettuna. Arton Faster 560 on poikkeuksellisesti varustettu ”biminitopilla”. Katto tuo auringonpaisteelta ja sateelta suojaa, mutta on myös erinomainen asennuspinta monille Arton haluamille laitteille. Tänne on sijoitettu mm. tutka-antenni, hailerikaiutin, VHF radio ja pelastusrengas. Turvallisuus onkin tärkeää liikutettaessa ryhmiä vesillä, sääkin voi päivän aikana muuttua suuntaan jos toiseen.

 

Finland Catch

 

  

Kalastaminen ammattioppaan kanssa on mieleenpainuva kokemus. Lisätietoja Pro Pescador Oy:stä saa parhaiten yrityksen kotisivuilta http://www.natur.fi/en/index.php/homee