Raymarine LifeTag MOB-järjestelmä

Raymarine LifeTag Group

Langaton mies yli laidan -järjestelmä

 

Raymarine LifeTag on henkilökohtainen mies yli laidan - eli MOB-hälytysjärjestelmä (MOB, Man overboard) joka koostuu tukiasemasta ja langattoman radiolähettimen sisältävistä miehistön jäsenten, perheenjäsenten tai kotieläinten pitämistä tägeistä. Raymarine LifeTagiä on mahdollista käyttää itsenäisesti tai osana Raymarine SeaTalk-verkkoa.

 

 

Raymarine LifeTag MOB on dog collar  

Tärkeimmät ominaisuudet:

  • Perusjärjestelmä sisältää kaksi Raymarine LifeTag-lähetintä ja tukiaseman.
  • Järjestelmä on laajennettavissa (ylimääräisiä Raymarine LifeTagejä on tilattavissa erikseen) ja tukee jopa 16:ta LifeTag-lähetintä. Kookkaissa aluksissa järjestelmää voidaan laajentaa toisella tukiasemalla.
  • Mukana toimitettava Velcro-tarranauha mahdollistaa Raymarine LifeTagien kiinnittämisen aikuisen tai lapsen ranteeseen, vaatekappaleisiin, vyön silmukkaan tai kotieläimen kaulapantaan.
  • LED-tilailmaisin.
  • Mukana CR2-tyypin litiumparistot - arvioitu pariston käyttöikä 1 vuosi (yli 2000 käyttötuntia).

 

Katso tarkat tekniset tiedot

 

space

 

 

 

Helppo käyttää

 

Kukin Raymarine LifeTag-lähetin lähettää yksilöllistä tunnistuskoodia Raymarine LifeTag-tukiasemaan ja toimiva yhteys ilmaisee että kyseisen lähettimen kantaja on "turvassa".

 

Kevyt Raymarine LifeTag-lähetin on helppo kiinnittää pelastus- tai kelluntaliiviin, turvavaljaisiin tai vyöhön. Lähetin on erittäin kevyt (42 grammaa) ja pienikokoinen joten sitä on miellyttävä pitää. Raymarine LifeTagin edistyksellinen elektroniikka vaatii vain vähän virtaa joten paristo toimii yli 2000 käyttötuntia.

Raymarine LifeTag MOB tag on arm 

 

 

 

space

 

 

Raymarine LifeTag MOB alert waypoint

Hätätapauksessa

 

Jos miehistön jäsen putoaa yli laidan kyseisen miehistön jäsenen LifeTag-lähettimen signaali heikkenee nopeasti etäisyyden kasvaessa aluksen ja veden varaan joutuneen henkilön välillä. Signaalia heikentää lähettimen joutuminen veteen sekä kasvava etäisyys. Yhteys katkeaa tyypillisesti kun välimatka on suurempi kuin 10 metriä.

 

LifeTag-tukiasema reagoi signaalin menetykseen automaattisesti liipaisemalla äänihälytyksen joka herättää aluksessa olevien huomion.

 

Kukin Raymarine LifeTag-lähetin on varustettu myös manuaalisella aktivointipainikkeella. Painamalla ja pitämällä aktivointipainike alaspainettuna 3 sekunnin ajan käynnistää hälytyksen. Siten miehistön jäsenet voivat pyytää apua esimerkiksi tulipalotilanteessa, vuotojen tapauksessa, lääkärin hoitoa vaativissa sairastapauksissa tai muissa pikaista apua vaativissa tilanteissa.

 

 

space

 

 

Itsenäinen tai integroituna SeaTalk-verkkoon

 

Itsenäinen käyttö

 

Jos miehistön jäsen putoaa yli laidan tai siirtyy jostakin syystä kantaman ulkopuolelle (tyypillisesti 9 m / 30 jalkaa) rannekkeen yhteys tukiasemaan katkeaa ja järjestelmä liipaisee kuuluvan hälytyksen.

 

Käyttö SeaTalk-verkon osana

 

Jos käytössäsi on Raymarine SeaTalk-verkko varustettuna Raymarinen monitoiminäytöillä tai Raymarine ST60+ Grafiikka-,  ST70- tai ST70+-mittareilla erityinen mies yli laidan -hälytys (MOB-hälytys) aktivoituu sekä monitoiminäytöillä että mittareissa. Lisäksi monitoiminäyttö näyttää erityisen MOB-reittipisteen joka luodaan automaattisesti hälytyksen aktivointihetkellä ja joka merkitsee hälytyskohdan. Lisäksi hälytys näyttää kyseisen MOB-pisteen koordinaatit ja suuntiman kyseiseen MOB-pisteeseen.

 

Jos SeaTalk-verkkoon on liitetty Raymarine ST60+ Grafiikkanäyttö myös tässä näytössä näkyy automaattisesti sekä MOB-pisteen koordinaatit että suuntima kyseiseen pisteeseen. Mainittuja tietoja voidaan käyttää navigoitaessa takaisin MOB-hälytyspisteeseen.

 

Lisätietoja SeaTalk-verkon ja LifeTag-järjestelmän yhdistämisestä

 

 
Raymarine LifeTag  

Itsenäinen käyttö

 

Raymarine LifeTag with MFD  

Osana SeaTalk-verkkoa

 

space

  

LifeTag-järjestelmään liittyvä varoitus:

Raymarine LifeTag -järjestelmä on miehistön turvallisuuden tehostamiseen tarkoitettu apuväline ja sitä tulee käyttää vain osana aluksen pääasiallista miehistön turvajärjestelmää. Aluksen kapteenin ja kaikkien miehistön jäsenten velvollisuutena on varmistaa, että kaikkia turvaohjeita ja käytäntöjä noudatetaan ja että ne täyttävät kaikki soveltuvat paikalliset ja kansainväliset vaatimukset. Tämän järjestelmän ohjeiden vastainen käyttö saattaa aiheuttaa järjestelmän toimintahäiriöitä tai järjestelmän toiminnan alle tavanomaisen suorituskykytason.