Raymarine tutkien ominaisuudet

 

 Raymarine radar examples (Finland) 

 

 

Karttanäkymä ja vastaava tutkakuva

 

Tutkanäyttö

 

 

 

Raymarinen tutkat tarjoavat ylivertaista suorituskykyä ja helppokäyttöisyyttä

 

Raymarinen HD Color teknologia tuo tutkaan aidosti adaptiivisen lähettimen ja vastaanottimen jotka säätyvät automaattisesti muuttuvien olosuhteiden (sää, aallot) mukaan.

 

 

 

Raymarine weather advantage   

Parempi suorituskyky hankalissa sääolosuhteissa

 

Raymarinen HD Color -tutka-antennit tarjoavat ylivertaisen suorituskyvyn kaikissa sääolosuhteissa, joten näet kohteet sateesta ja ukkosrintamista riippumatta. Voit käyttää tutkaa myös säärintamien seurantaan.

 

Epätavallisen voimakkaan sadekuuron aikana (vasemmanpuoleinen kuva), sateen aiheuttamat häiriöt poistettiin käyttämällä sadetilaa. Sadetilan käyttö tuo kohteet esiin selkeästi (oikeanpuoleinen kuva). 

 

 

Vähemmän välkettä

 

Voit tunnistaa erittäin lähellä tai kaukana olevat kohteet, maa-alueet ja jopa säärintamat. Voit nähdä kohteet myös kaikkein rankimpien sadekuurojen aiheuttamien häiriöiden "läpi".

 

Voit seurata säärintamien liikkeitä ja asettaa halutessasi tutkakuvan kerroskuvaksi karttakuvan päälle. 

 

Raymarine weather advantage 

 

 

 

 

Kohteiden seuranta

 

Kaikki alukset eivät välttämättä lähetä AIS-tietoja!

 

MARPA*-toiminnon avulla (Mini-Automatic Radar Plotting Aid) voit tunnistaa aluksen, määrittää sen nopeuden, kurssin, lähimmän sivuutuspisteen (CPA) sekä ajan lähimpään sivuutuspisteeseen (TCPA), hyödyntää erilaisia vaarallisen kohteen tai lähestyvän kohteen hälytystoimintoja sekä näyttää kuvassa AIS-tiedot kerroskuvana helpottaaksesi kohteen tunnistamista.

 

* Parhaan mahdollisen tutkakuvan päällekkäiskuvan ja MARPA-toimintojen takaamiseksi suosittelemme Smart-kurssianturin tai SPX-autopilotin ja kurssitietokoneen asentamista järjestelmään.

  

 

 

Track Targets 1   

Kohde (1) (punainen ympyräviiva) on määritetty MARPA-toiminnon avulla ja tutka jäljittää kyseistä kohdetta. Kohteen nopeus ja ohjaussuunta näytetään ja kohteen kurssi näytetään ohuen punaisen viivan avulla, esimerkissä 65o (2)

 

 

 

Track Targets 2 

 

Seurattava kohde on nyt siirtynyt aluksen ympärillä sijaitsevan ja aiemmin määritetyn varoalueen sisäpuolelle, jolloin vaarallisen kohteen hälytys laukeaa. Näytölle tulee näkyviin varoitus, jonka lisäksi järjestelmä antaa äänihälytyksen.

 

 

 

Track targets3    

Hälytys on kuitattu ja kohteen (1) päällä näkyy nyt punainen kolmio osoittamassa mahdollista vaaraa. Kohteen CPA (lähin sivuutuspiste) näkyy näytöllä tietoina, tässä tapauksessa lähin sivuutuspiste on 0,376 mpk, samoin näkyy TCPA (aika lähimpään sivuutuspisteeseen), joka on 4 minuuttia 20 sekuntia (2).