Meritutkan skannerit ja antennit

Meritutkan antennit | Raymarine by FLIR

Raymarinen päivä- ja yöjärjestelmien avulla saat tietoa ympäröivästä liikenteestä, vaaroista, sateesta, merilinnuista ja monista muista asioista. Raymarine tarjoaa täydellisen tutkaratkaisun jokaiseen veneeseen, oli sitten kyseessä kompakti ja kevyt digitaalinen kupuantenni tai erittäin suorituskykyinen Super HD Color -avoantenni.

MERITUTKATUOTTEET

Lue lisää Magnum | Raymarine by FLIR

Erittäin suorituskykyiset Magnum-avoantennitutkat tuovat pitkän kantaman suorituskykyä ja ainutlaatuista pienen kohteen tutkakuvantamista Raymarinen monitoiminavigointinäytöille.

Lue lisää Quantum 2:sta | Raymarine by FLIR

Quantum nostaa solid state -meritutkan uudelle tasolle tuottamalla erinomaisia tutkakuvia sekä erittäin läheltä että kaukaa. Integroitu Wi-Fi mahdollistaa helpon asennuksen, ja Quantumin energiatehokas ja kevyt rakenne tarjoaa turvalliset säteilypäästöt ja vähentää virrankulutusta.

Lue lisää Quantumista | Raymarine by FLIR

Quantum nostaa solid state -meritutkan uudelle tasolle tuottamalla erinomaisia tutkakuvia sekä erittäin läheltä että kaukaa. Integroitu Wi-Fi mahdollistaa helpon asennuksen, ja Quantumin energiatehokas ja kevyt rakenne tarjoaa turvalliset säteilypäästöt ja vähentää virrankulutusta.

Lue lisää kupututkista | Raymarine by FLIR

Kupututka-antenneissa yhdistyvät täydellisesti kompakti koko, kevyt paino ja hyvä suorituskyky. Valitse kupututka-antenni, kun tilantarve on suuri tai tila on takiloinnin rajoittamaa. Kupuantennit myös kuluttavat vähemmän virtaa kuin avoantennit, mikä on tärkeää pitkillä purjehdusmatkoilla.

Raymarinen tutkan Software Development Kitillä (SDK) ohjelmoijat ja laitevalmistajat voivat integroida tuotteitaan johtavien Raymarinen tutka-alustojen kanssa, mukaan lukien Quantum- ja Quantum 2 Doppler -tutkat.

MERITUTKATEKNOLOGIA -JA OHJELMISTOT

Raymarinella on kolmentyyppisiä tutka-antenneja:


CHIRP-pulssikompressio

(Quantum- ja Quantum 2 -tutka)

HD Color -teknologia

(HD Color -kupuantennit)

Super High Definition -tutkateknologia

(Avoantennit)

Kupuantenni tai avoantenni - Mitä eroa niillä on?

Kupu- ja avoantennien vertailutaulukko voi auttaa sinua päättämään

MERITUTKAN OMINAISUUDET

Raymarine-tutka tarjoaa vertaansa vailla olevaa suorituskykyä ja helppokäyttöisyyttä

Raymarinen HD Color -teknologia antaa tutkan käyttäjille mahdollisuuden käyttää digitaalista signaalinkäsittelyä ja aidosti mukautuvaa lähetintä, joka säätyy automaattisesti muuttuvien ympäristö- ja meriolosuhteiden mukaan.

Raymarine-tutka - Säätilan hyödyntäminen | Raymarine by FLIR

Säätilan hyödyntäminen

Raymarinen HD Color -tutkat toimivat ylivertaisesti kaikissa sääolosuhteissa ja pystyt näkemään kohteet myös sateessa ja ukkosmyrskyssä. Käytä tutkaa myös sään seuraamiseen.

Tämän epätavallisen rankan sateen aikana (katso vasemmalla oleva kuva) sadetilaa käytettiin sateen aiheuttaman välkkeen poistamiseen, jotta kohteet näkyvät tarkasti (katso oikealla oleva kuva).

Poista välke

Tunnista erittäin lähellä alustasi olevat kohteet tai erittäin kaukana olevat kohteet nähdäksesi etäällä olevat alukset, maa-alueet ja jopa säärintamat. Erota kohteet jopa rankkasateen aiheuttamasta välkkeestä.

Käytä tutkaa nähdäksesi tulevan sään, käytä sitten tutkan päällekkäiskuvaa lisätäksesi sääkuvion kartalle.

Raymarine-tutka - Poista välke | Raymarine by FLIR

Jäljitä kohteita

Kaikki eivät välitä automaattista tunnistusjärjestelmää (AIS)!

MARPA* (mini-automatic radar plotting aid, pieni automaattinen tutkamerkintälaite) -laitteen avulla voit tunnistaa aluksen, nopeuden, kulkusuunnan, lähimmän lähestymispisteen (CPA) ja ajan lähimpään lähestymispisteeseen (TCPA), vaara-/läheisyyshälytykset sekä AIS-peittotiedot kohteiden lisäselvennystä varten.

*Parhaan mahdollisen tutkan päällekkäiskuvan ja MARPA-suorituskyvyn takaamiseksi asenna Smart-kurssianturi tai Evolution Autopilot -kurssitietokone.

Raymarine-tutka - Jäljitä kohteita 1 | Raymarine by FLIR

Kohde (1) on määritetty (punainen ympyräviiva) käyttämällä MARPA:a ja tutkasi seuraa sitä. Kohteen nopeus ja suunta näytetään ja kohteen kulkusuunta näytetään ohuella punaisella viivalla esimerkissä 65º (2).

Raymarine-tutka - Jäljitä kohteita 2 | Raymarine by FLIR

Seurattava kohde on nyt siirtynyt aiemmin määritetylle aluksesi ympärillä olevalle varoalueelle ja se on laukaissut vaarallisen kohteen hälytyksen, joka näkyy näytöllä ja kuuluu äänimerkkinä.

Raymarine-tutka - Jäljitä kohteita 3 | Raymarine by FLIR

Hälytys on kuitattu ja kohteen (1) (merkitty nyt punaisella kolmiolla mahdollisesta vaarasta huomauttamiseksi) lähin lähestymispiste (CPA) alukseesi on näytöllä 0,376 nm (3) ja aika lähimpään lähestymispisteeseen (TCPA) on 4 minuuttia 20 sekuntia (2).

Kupu- vai avoantennitutka?

Kun rakennat Raymarine-tutkajärjestelmää, voit valita joko avoantennin tai suljetun kupuantennin. Sekä kupuantennit että avoantennit ovat täysin yhteensopivia kaikkien monitoiminäyttöjen kanssa ja niiden suorituskyky on vertaansa vailla.

  RAYMARINE-TUTKA-ANTENNIT
Tutkatyyppi CHIRP-pulssikompressio Digital- ja HD Color -kupuantennit HD Color- ja Super HD Color
-avoantenni
Mallit Quantum | UUSI Quantum 2 4 kW kupututkat
45 cm tai 61 cm (18 tuumaa tai 24 tuumaa)
4 kW ja 12 kW avoantennit
1,2 tai 1,8 m (4 tai 6 ft) mallit
Yhteensopivuus: UUSI Axiom | UUSI Axiom Pro | aSeries | eS Series | gS-Series Glass Bridge | cSeries (Retired) | eSeries (ei enää saatavilla)
Sopii täydellisesti Purjeveneet | RIB:it | Pienemmät moottoriveneet Yli 15,4 metriset (50 ft) moottoriveneet
Ulkonäkö Kevyt ja kompakti Kapea keilan leveys mahdollistaa paremman kohteen erottelun
Teho Minimaalinen virrankulutus Kasvanut teho parantaa pitkän kantaman suorituskykyä
Lisätietoja Vähemmän asennusrajoituksia Pidempi kantama
Hiljainen käyttää
Suorituskyky
  • Pienempi vastaanottimen kohina (alle 5 dB) mahdollistaa tehokkaamman paluukaiun signaalin vastaanoton verrattuna kilpaileviin malleihin
  • Auto GST™ mahdollistaa täysin automaattisen vahvistuksen, merivälkkeen poiston ja virityksen, jolloin käyttö helpottuu ja suorituskyky on optimaalinen
  • Kehittynyt mikroprosessoriohjattu lähetinvastaanotin sisältää kahdeksan pulssileveys-/PRF-asetusta, mikä parantaa kohteiden paluuta jokaisella mittausalueella

MERITUTKAN VÄRIRESOLUUTIOT

Digitaalinen, HD Color-, Super HD Color -tutka - Mitä eroa niillä on?

Meritutkan väriresoluutiot - Digitaalinen tutka | Raymarine by FLIR

Digitaalinen tutka

Tarjoaa 4 kW:n tehon, joka parantaa suorituskykyä ja käyttää digitaalista prosessointia kohteen määrittämisen parantamiseen. Digitaalisuus lyhentää kaapelin pituutta (verrattuna analogiseen) ja tekee suurempien järjestelmien liittämisestä yksinkertaisempaa.

Saatavilla olevat mallit: Digitaalinen kupututka

HD Color -tutka

Raymarinen HD Color -tutka käyttää voimakasta signaalinkäsittelyteknologiaa, joka auttaa erottelemaan kohdetyypit, tunnistamaan heikot ja kaukaiset kontaktit automaattisesti ja eliminoi virtuaalisesti välkkeen ja kohinan. Aidosti mukautuva lähetin ja vastaanotin säätyy automaattisesti muuttuvien ympäristö- ja meriolosuhteiden mukaan. HD Color -tutka tuottaa merkittävästi selkeämmän tutkakuvan, jossa kontaktien kaiut näkyvät tarkasti ja hyvin määriteltyinä ja kohde kuvataan aidonnäköisenä.

Saatavilla olevat mallit: HD Color -kupututka ja HD Color -avotutka

Meritutkan väriresoluutiot - HD Color -tutka | Raymarine by FLIR

Super HD Color -tutka

Super HD Color -tutka on valtava harppaus eteenpäin vapaa-ajan meritutkien alalla. Super HD Color -tutka käyttää erittäin kehittynyttä signaalinkäsittelyä, jolla on paljon suurempi dynaaminen kantama kuin perinteisessä tutkassa, minkä avulla digitaalinen vastaanotin voi vastaanottaa ja käsitellä suuria määriä kaikutietoa, joka normaalisti menetetään perinteisissä analogisissa tutkajärjestelmissä. Super HD Color -teknologia eristää ja tunnistaa älykkäästi todelliset tutkakohteet ja samaan aikaan eliminoi epätoivottuja häiriöitä. Erittäin kapea keilan leveys paikantaa kohteet uskomattoman selvästi. Tuloksena on dramaattisesti selkeämpi tutkan näyttö.

Saatavilla olevat mallit: Super HD Color -avotutka

Meritutkan väriresoluutiot - Super HD Color -tutka | Raymarine by FLIR
Meritutkan väriresoluutiot - Digitaalinen vs HD Color | Raymarine by FLIR

Digitaalinen vs HD Color

HD Color -kohteet ovat tarkasti määriteltyjä verrattuna vakiomalliseen digitaalisen kuvaan.

Meritutkan väriresoluutiot - HD Color vs Super HD Color | Raymarine by FLIR

HD Color vs Super HD Color

Super HD Color paljastaa jopa enemmän yksityiskohtia kuin HD Color. Super HD Color -kuva näyttää, että ympyröidyllä alueella on itse asiassa kaksi kohdetta, kun samat kohteet näkyvät HD-kuvassa yhtenä kohteena.