Meritutkajärjestelmät

Avoantenni- ja kupututkajärjestelmät

Meritutkajärjestelmät veneisiin | Marine Electronics by Raymarine

Meritutkat CHIRP-pulssikompressiolla


Raymarine tarjoaa laajan valikoiman meritutkajärjestelmiä kaikentyyppisiin ja kaikenkokoisiin veneisiin.

Raymarinen tutkajärjestelmien avulla saat päivisin ja öisin tietoa ympäröivästä liikenteestä, vaaroista ja esteistä, lähestyvästä säästä ja monista muista asioista. Käytä aluksesi tutkaa tiheässä sumussa tai sateessa navigointiin tai tarkista aluksesi sijainti erittäin tarkkojen tutkakantamien avulla.

Anna MARPAn ja muiden innovatiivisten tunnistustekniikoiden auttaa sinua navigoimaan turvallisesti ruuhkaisessa satamassa ja nauttimaan kartan kaltaisista rannikkotiedoista, kun veneilet merellä. Tarvitsetko tutkan kalastukseen? Löydä merilinnut jo kaukaa Raymarinen uusimmilla tunnistusalgoritmeilla, jotta ne voivat johtaa sinut kalapaikoille.

MERITUTKATUOTTEET

Lue lisää UUDESTA Cyclone-meritutkasta | Marine Electronics by Raymarine

UUSI Cyclone-avoantennimeritutka

Puolijohdeavoantennitutka

Cyclone on suurtehoinen puolijohdemeritutkajärjestelmä, jonka joka sään suorituskyky antaa merenkulkijoille luottamusta uhmata vaikeimpiakin olosuhteita.

Sopii seuraaville: moottoriveneet, kalastusveneet, kaupalliset ja lainvalvontakohteet

NÄYTÄ CYCLONE-TUTKA

Lue Cyclonen tekniset tiedot

Lue lisää Magnum-avoantennimeritutkasta | Marine Electronics by Raymarine

Magnum-avoantennimeritutka

Pitkän kantaman avoantennitutka

Erittäin suorituskykyiset Magnum-avoantennitutkat tuovat pitkän kantaman suorituskykyä ja ainutlaatuista pienen kohteen tutkakuvantamista Raymarinen monitoiminavigointinäytöille.

Sopii seuraaville: moottoriveneet, kaupalliset ja lainvalvontakohteet

NÄYTÄ MAGNUM-TUTKA

Lue Magnumin tekniset tiedot

Lue lisää Quantumista | Marine Electronics by Raymarine

Quantum CHIRP-meritutka

Langaton CHIRP-tutka

Puolijohdemeritutkille uuden standardin määrittävän Quantum CHIRP -pulssikompression ansiosta kohteeseen yltää enemmän energiaa, jolloin kuvanlaatu on erinomainen myös pitkillä etäisyyksillä.

Sopii seuraaviin: purjeveneet, kovapohjaiset kumiveneet ja pienemmät moottoriveneet

NÄYTÄ QUANTUM-TUTKA

Lue Quantumin tekniset tiedot

Lue lisää Quantum 2:sta | Marine Electronics by Raymarine

Quantum 2 Doppler
-meritutka

Doppler-törmäyksenesto

Raymarinen uuden sukupolven Quantum 2 CHIRP-pulssikompressiotutkan avulla kohteen tunnistus tapahtuu erinomaisesti sekä kaukaa että erittäin läheltä.

Sopii seuraaviin: purjeveneet, kovapohjaiset kumiveneet ja pienemmät moottoriveneet

NÄYTÄ QUANTUM 2 -TUTKA

Lue Quantum 2:n tekniset tiedot

Lue lisää HD Color -kupuantenneista | Marine Electronics by Raymarine

HD Color
-merikupuantennit

Teräväpiirtoväri

HD Color -kupuantennit pakkaavat suuren tutkan ominaisuudet pieneen koteloon. Ne tukevat lintutilaa, kaksoisalueskannausta, nopeaa skannausta ja paljoa muuta.

Sopii seuraaviin: purje- ja moottoriveneet ja kevyet kaupalliset kohteet

NÄYTÄ HD COLOR -KUPUANTENNIT

Katso HD-kupuantennin tekniset tiedot

RAYMARINE-TUTKAN TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET

Meritutkan tärkeimmät ominaisuudet - Doppler-kohteenseuranta | Marine Electronics by Raymarine

Doppler-kohteenseuranta

Doppler on tarjolla yksinomaan Quantum 2 -kupuantennitutkiin ja Cyclone-avoantennitutkiin. Sen avulla tutka pystyy tunnistamaan välittömästi liikkuvat kohteet ja näyttämään ne ainutlaatuisella väripaletilla. Lähestyvät kohteet merkitään punaisella, kun taas etääntyvät kohteet ovat vihreitä, mikä parantaa tietoisuutta liikenteen ollessa vilkasta.

Meritutkan tärkeimmät ominaisuudet - Range Fusion -tekniikka | Marine Electronics by Raymarine

RangeFusion™-tekniikka

Vain Cyclone-tutkilla saatavilla oleva RangeFusion™-tekniikka yhdistää lyhyet ja pitkät pulssit yhdeksi selkeäksi tutkakuvaksi esittäen erinomaisia lyhyen ja pitkän kantaman kohteita samanaikaisesti.

Meritutkan tärkeimmät ominaisuudet - kohteen True Trails | Marine Electronics by Raymarine

Kohteen True Trails -näyttö

Näyttää tutkan kantamalla liikkuvien kohteiden historiallisen polun. Tosiaikainen kohde esitetään ensisijaisella värillä, kun taas sen reitti tai peräaalto pysyy näkyvissä sen takana valittavissa olevan ajan. Näin voit helpommin nähdä kohteet liikkeessä ja määrittää niiden kulkusuunnan tutkan kantaman sisällä.

Meritutkan tärkeimmät ominaisuudet - AIS-integraatio | Marine Electronics by Raymarine

AIS-integraatio

Näyttää tutkan kantoalueella olevien AIS-vastaanottimella havaittujen muiden alusten kuvakkeet. Tämän ominaisuuden käyttö edellyttää soveltuvan AIS-vastaanottimen tai -lähetinvastaanottimen kytkemistä monitoiminäyttöön.

UUSI Magnum-tutka - reaaliaikaiset suuntapäivitykset | Marine Electronics by Raymarine

Stabiloitu PPI-näyttö

Mahdollistaa tutkan sijainnin ilmaisimen (PPI) tai kuvan päivityksen reaaliajassa silloinkin, kun aluksen suunta on muuttumassa. Tämä antaa tasaisen ja tarkan kurssin kaikille tutkan kontakteille, kun muutat kurssia tai siirrät alusta, ilman että sinun tarvitsee odottaa, että tutka-antenni pyyhkäisee täyden kierroksen. Stabiloitu PPI edellyttää ohjaussuunta-anturia, kuten Raymarine EV1 tai Evolution -autopilottijärjestelmää.

Meritutkan tärkeimmät ominaisuudet - MARPA-kohteenseuranta | Marine Electronics by Raymarine

MARPA-kohteenseuranta

MARPA on törmäyksenesto-ominaisuus, jonka avulla tutkasi voi paikantaa ja seurata kiinnostavia kohteita. Kohteet voidaan paikantaa manuaalisesti tai automaattisesti (joissakin järjestelmissä). Kun olet paikantanut kohteen, tutka laskee kohteen kurssin, nopeuden, lähimmän lähestymispisteen (CPA) ja ajan CPA:lle. Näytön symbologia näyttää kohteen suunnan ja nopeuden. Näkyvät ilmaisimet ja äänimerkit varoittavat sinua kehittyvistä vaaratilanteista.

Meritutkan tärkeimmät ominaisuudet - tutkapeittokuva kartalla | Marine Electronics by Raymarine

Tutkan peittokuva kartalla

Voit nähdä reaaliaikaisen tutkakuvan puoliläpinäkyvänä kerroksena navigointikartallasi. Näin voit tarkistaa navigoinnin apuvälineiden, muiden alusten, esteiden ja maa-alueiden sijainnin vertaamalla niitä kartan kohteisiin. Tutkapeittokuva on myös erittäin hyödyllinen veneilijöille, jotka totuttelevat tutkan käyttöön ja haluavat oppia tulkitsemaan tutkakuvaa.

Meritutkan tärkeimmät ominaisuudet - ajastettu lähetystila | Marine Electronics by Raymarine

Ajastettu lähetystila

Se on arvokas virransäästöominaisuus purje- ja sähköveneille. Kun tutka-antenni on käytössä, se lähettää automaattisesti valitulla aikavälillä ja palaa sitten takaisin matalavirtaiseen valmiustilaan. Tämä lyhentää tutkan yleistä käyttöjaksoa, ja samalla voit ylläpitää pitkän kantaman tähystystä. Tuloksena on merkittävä akun säästö aluksen ollessa liikkeellä.

AVOANTENNI- vs. KUPUANTENNIJÄRJESTELMÄT

Kupuantenni vai avoantenni - mitä eroa niillä on?

Meritutkajärjestelmät kuuluvat kahteen ensisijaiseen luokkaan: avoantennijärjestelmät ja suljetut kupuantennijärjestelmät.

Avoantennimeritutkajärjestelmät | Marine Electronics by Raymarine

Avoantenni

Avoantennitutka-antennit on valmistettu kahdesta osasta. Tutkan jalusta sisältää antennin elektroniikan ja käyttömekanismin. Jalustan päälle on asennettu tutka-antenni tai antennijärjestelmä. Raymarinen Cyclone- ja Magnum-avoantennitutkilla on erilaisia tehovaihtoehtoja, ja valittavissa on 3 jalan, 4 jalan tai 6 jalan antennijärjestelmä

Avoantennitutkat tarjoavat kupuantenneja pidemmän kantaman. Avoantennit antavat paremmat tiedot rantaviivasta ja tiiviisti pakatuista kohteista suuremman antennikoon ansiosta. Avoantennit ovat myös herkempiä heikoille ja kaukaisille kohteille suurempien antennien tehokkaamman vahvistuksen ansiosta.

Kupumeritutkajärjestelmät | Marine Electronics by Raymarine

Suljetut kupuantennit (kupuantennit)

Suljetut kupuantennit sisältävät monia samoja komponentteja kuin avoantennit, mutta kaikki liikkuvat osat sijaitsevat kuvuksi kutsutun kotelon sisällä. Tämä järjestely on erityisen suosittu purjeveneissä ja pienissä veneissä, joissa purjeet, rikit, köydet ja kalastustakilat voivat kietoutua pyörivän antennin ympärille. Kupuantennit ovat kompakteja ja kevyitä, joten ne sopivat pienimpiinkin veneisiin.

Raymarinella on tarjolla kaksi kupututka-antennisarjaa: Quantum-tutkajärjestelmissä on puolijohdepohjainen CHIRP-pulssikompressioteknologia, joka havaitsee kohteet jopa 38 km:n päästä. Quantumilla on myös erinomainen lyhyen kantaman tunnistusmahdollisuus hitaaseen navigointiin sumussa, ja se pystyy näkemään niinkin lähellä kuin 5,4 metrin päässä tutka-antennista olevat kohteet.

HD Color -antennit tarjoavat monia samoja ominaisuuksia kuin Magnum-avoantennit, mutta pienemmässä paketissa. HD Color -järjestelmät näkevät jopa 77 km ja tarjoavat sellaisia ominaisuuksia kuin lintutila, kaksoisalueskannaus, nopea skannaus ja paljon muuta.

Tutka-antennijärjestelmät


Raymarinella on tarjolla neljä erilaista meritutkajärjestelmää: Quantum-kupuantennit, HD Color -kupuantennit, Cyclone-avoantennit ja Magnum-avoantennit. Seuraava taulukko sisältää eri mallien pikavertailun. Katso tarkat tiedot kunkin tuotteen teknisistä tiedoista.  RAYMARINE-TUTKA-ANTENNIT
Tutkatyyppi Cyclone-avoantennitutka Magnum™-avoantennitutka Quantum-kupuantenni Quantum 2 Dopplerilla HD Color -kupuantennit
Mallit 55 W:n (6 kW:n) ja 110 W:n (12 kW:n) avoantennit
1, 1,2 ja 1,8 metrin (3, 4 tai 6 jalan) mallit
4 kW:n ja 12 kW:n avoantennit
1,2 ja 1,8 metrin (4 tai 6 jalan) mallit
Quantum 18" Quantum 2 18" 4 kW:n kupuantennit
45 tai 61 cm:n (18" tai 24") mallit
Yhteensopivat monitoiminäytöt Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS-sarja ja gS-sarja Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS-sarja ja gS-sarja Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS-sarja ja gS-sarja
Sopii erinomaisesti seuraaville Moottoriveneet, kaupalliset ja lainvalvontakohteet Moottoriveneet, kaupalliset ja lainvalvontakohteet Purjeveneet, kovapohjaiset kumiveneet ja pienemmät moottoriveneet Purjeveneet, kovapohjaiset kumiveneet ja pienemmät moottoriveneet Purje- ja moottoriveneet ja kevyet kaupalliset kohteet
Tyyppi Puolijohdepohjainen CHIRP-pulssikompressio Doppler-kohteenseurannalla ja RangeFusion™-teknologialla Superteräväpiirtoinen väritutkateknologia Puolijohdepohjainen CHIRP-pulssikompressio Puolijohdepohjainen CHIRP-pulssikompressio Doppler-kohteenseurannalla Teräväpiirtoinen väritutkateknologia
Virrankulutus Cyclone - 4 kW 70 W (30 W valmiustilassa)
Cyclone Pro - 12 kW 110 W (30 W valmiustilassa)
70 W (30 W valmiustilassa)
110 W (30 W valmiustilassa)
Energiatehokas rakenne alhaisella virrankulutuksella. 17 W lähetys ja 7 W valmiustilassa Energiatehokas rakenne alhaisella virrankulutuksella. 17 W lähetys ja 7 W valmiustilassa 18” 40 W (20 W valmiustilassa)
24” 60 W (25 W valmiustilassa)
Kantaman suorituskyky Cyclone - 6 kW: 72 nm
Cyclone Pro - 12 kW: 96 nm
4kW: 72NM
12kW: 96NM
24NM 24NM 18” 24NM
24” 48NM
Suorituskyky Ylivoimainen pitkän kantaman kohteiden erottelu CHIRP-pulssikompressio- ja keilan tarkennusteknologian ansiosta. Kestävä aerodynaaminen muotoilu. 60 RPM:n nopea kohteenseuranta Ylivoimainen pitkän kantaman kohteiden erottelu keilan tarkennusteknologialla. Yhdysvaltain rannikkovartioston käyttämä luotettu tutkateknologia Kevyt ja helppo asentaa. Erinomainen lyhyen ja pitkän kantaman suorituskyky. Tunnista kohteet niin läheltä kuin 5,4 metrin päästä Kevyt ja helppo asentaa. Erinomainen lyhyen ja pitkän kantaman suorituskyky. Tunnista kohteet niin läheltä kuin 5,4 metrin päästä Luotettu kompaktin kupututkan suorituskyky. Nopea skannaus
Automaattinen lintutila Cyclonen paranneltu lintutila Kyllä Ei Ei Kyllä
MARPA-kohteenseuranta Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä

Katso ja lataa Raymarinen vastaus OfComin yleisilmoitukseen muuttaa langattoman lennätinlain mukaisia lisenssejä