Raymarine julkistaa gS195 Glass Bridge -monitoiminäytön

Raymarine julkistaa gS195 Glass Bridge -monitoiminäytön

Thursday, March 3, 2016


Uusi adaptiivinen Evolution™-autopilottiteknologia tuo ylivertaisen autopilottisuorituskyvyn nyt myös ilman peräsinanturia oleviin hydraulisiin ulkolaitasovelluksiin.

May 2014

Raymarine, joka toimii osana FLIR Systems -konsernia, julkistaa tänään uuden 19 tuuman gS195 Glass Bridge -monitoiminäytön (MDF). gS195 esitellään ensi kertaa Sanctuary Cove Boat Show -venemessuilla Australian Queenslandissa. gS195 on Raymarinen kookkain LightHouse II -käyttöliittymää käyttävä monitoiminäyttö gS-sarjassa, johon kuuluu entuudestaan 9-, 12- ja 15,4-tuumaiset Glass Bridge -tyyliset monitoiminäytöt. Loistojahdeille suunnitellun gS195-näytön muotoilu reunaan saakka ulottuvine lasipaneeleineen ja kapeine kehyksineen sopii upeasti moderniin ohjaamoon.

Tyylikkään gS195:n iso näyttö täyttää vaativimmankin kapteenin navigaatiotarpeet ennennäkemättömän joustavasti. gS-sarjan kaikki monitoiminäytöt ovat älykkäitä, itsenäisesti toimivia monikosketusnäyttöjä, jotka eivät vaadi toimiakseen ulkoista tietojenkäsittely-yksikköä.

gS-sarjan näytöt verkottuvat tehokkaaksi Glass Bridge -navigaatiojärjestelmäksi, joka on helppo suunnitella ja asentaa. Koska gS195 käyttää Raymarinen LightHouse II -käyttöliittymää, järjestelmää voi hallita täysin joko kosketusnäyttöä tai mukana tulevaa RMK-9-etänäppäimistöä käyttämällä. Kompaktilla RMK-9-näppäimistöllä voi etähallita kaikkia saman verkon gS-sarjannäyttöjä, joustavuutta on helppo lisätä asentamalla järjestelmään useampi RMK-9-näppäimistö. gS-sarjan ominaisuuksiin kuuluu myös langaton verkko, jonka kautta kippari voi hallinnoida ja valvoa gS-sarjan näyttöjä suoraan älypuhelimelta tai taulutietokoneelta.

gS195-näytön salamannopean suorituskyvyn ja viiveittä reagoivan kosketusnäytön takaavat tehokas kaksiydinprosessori sekä erillinen grafiikkaprosessori.

Kaksi gigabitin verkkoporttia mahdollistavat tehokkaiden verkkolaitteiden liittämisen, mukaan lukien Raymarinen tutkamoduulit ja CHIRP-kaikuluotainmoduulit. gS195-näytön käyttöliittymänä on Raymarinen LightHouse II, joten useamman gS-sarjan näytön liittäminen toisiinsa on yksinkertaista ja ongelmatonta. Myös mikä tahansa Raymarinen aSeries-, cSeries- tai eSeries-sarjan monitoiminäyttö voidaan liittää gS-sarjan järjestelmään. Gigabitin verkkoporttia voidaan käyttää myös syöttämään virtaa Ethernetin yli (PoE) järjestelmään liitetyille IP-videokameroille. gS195-näytössä on erityinen videosisääntulo, johon voi liittää Raymarinen lämpökameran tai analogisen valvontakameran.

Tulevaisuutta silmälläpitäen gS195-näytön ominaisuuksiin kuuluu myös HD-SDI videosisääntulo teräväpiirtovalvontakamerajärjestelmään liittämistä varten. HDMI videoulostulon kautta gS195 voidaan liittää ulkoisiin näyttöihin ja teräväpiirtojärjestelmiin. Kun käytetään ulkoista HDMI-näyttöä ja RMK-9-etänäppäimistöä tai Raymarinen langattomia sovelluksia, gS-sarjaa voidaan hallita miltä tahansa aluksen teräväpiirtotelevisiolta, monitorilta tai näytöltä.

gS195-näytön käyttöliittymänä on LightHouse II, minkä ansiosta asentajat ja veneenrakentajat voivat helposti suunnitella ja muokata kaikenkattavan Glass Bridge -tyylisen navigointijärjestelmän, johon on helppo lisätä ominaisuuksia ja toimintoja. Seuraavassa on joukko gS195:n kehittyneitä mahdollisuuksia ja ominaisuuksia:

 • Iso näyttö matalalla profiililla - gS-sarjan näyttöjen kapea, vain 8 millimetrin kehys sekä monitorin vaatima vähäinen 73 millimetrin asennussyvyys saa gS-sarjan mahtumaan ahtaisiinkin kohteisiin.
 • Nopeasti reagoiva monikosketusnäyttö, jossa toimii zoomaus nipistämällä
 • Usean kaikuluotaimen käyttömahdollisuus tosikalastajalle. Seuraa ja hallinnoi Raymarinen Digital Sonar-, CHIRP Sonar- ja CHIRP DownVision -kaikuluotainmoduuleja itsenäisesti
 • Tukee Digital-, HD Color- ja Super HD Color -tutkia
 • Sisäänrakennettu Raymarine Evolution -autopilottien hallinnointi. Muuttaa minkä tahansa gS-sarjan -näytön autopilotin hallinnointikeskukseksi
 • Täysi lämpökameran käytön ja hallinnoinnin tuki. Ylivertaisen FLIR lämpökamerateknologian ansiosta gS-sarja on merenkävijän kuudes aisti.
 • Empirbus Digital Switching -tuen ansiosta gS-sarjalla voi hallinnoida aluksen sähköjärjestelmiä. Säädä valaistusta, seuraa sähköjärjestelmän toimintoja ja paljon muuta.
 • AIS-vastaanottimen liitäntämahdollisuus, tukee AIS-kohteenseurantaa sekä kartta- että tutkasovelluksissa
 • Valinnainen tuki SIRIUSXM Marine Weather -merisäävastaanottimelle. Voi vastaanottaa ja näyttää ajantasaisia säätiedotuksia (vain Yhdysvalloissa)
 • Voi liittää NMEA2000- ja SeaTalkng-laitteisiin
 • Moottorinhallinta ja polttoaineen seuranta. NMEA2000-tuki tai Raymarinen valinnainen ECI-100 Universal Engine Interface
 • Kaksipaikkainen microSD-kortin etälukija, jonka avulla voidaan lukea karttatietoa, varmuuskopioita sekä LightHouse-ohjelmistopäivityksiä

gS-sarjan järjestelmiä myyvät Raymarinen hyväksymien jälleenmyyjien verkosto sekä venerakentajat. Nämä osaavat antaa neuvoja veneeseen ja sen omistajalle täydellisesti soveltuvan gS-sarjan järjestelmän luomiseen ja muokkaamiseen

gS195-näytön hinnat ovat: € 11,995.00 ex tax

Saatavuus: heinäkuu 2014


FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. on alansa johtava yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi sensorijärjestelmiä, jotka lisäävät havaintokykyä ja tietoisuutta. FLIR-yhtiön kehittyneitä järjestelmiä ja komponentteja käytetään laajalti seuraavilla aloilla ja käyttötarkoituksiin: lämpökuvaus, tilannehavainnointi ja turvasovellukset ilma- ja maavalvonta mukaan lukien, olosuhdevalvonta, navigointi, vapaa-aika, tutkimus ja kehitys, tuotannonvalvonta, etsintä- ja pelastustoimi, huumevalvonta, kuljetusten turvallisuus, raja- ja merivalvonta, ympäristönvalvonta sekä kemiallisten, biologisten ja radioaktiivisten aineiden, ydinmateriaalien ja räjähteiden (CBRNE) aiheuttamien uhkien havaitseminen. Lisätietoja löydät FLIR-yrityksen verkkosivuilta www.flir.eu

Raymarine

Laivaelektroniikan johtava yritys Raymarine kehittää ja valmistaa kattavimman valikoiman vapaa-ajan veneilyyn sekä pienehköille kauppa-aluksille tarkoitettuja elektroniikkalaitteita. Huippuluokan suorituskykyä ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen suunnitellut, palkitut tuotteet ovat saatavilla maailmanlaajuisen jälleenmyyjä- ja jakelijaverkoston kautta.

Raymarinen tuotevalikoimiin kuuluvat tutkat, autopilotit, GPS, laitteet, kalatutkat, viestintävälineet ja integroidut järjestelmät. Iso-Britannian Farehamissa pääpaikkaansa pitävä Raymarine kuuluu maailman johtavaan lämpökuvausalan yhtiöön FLIR Systemsiin. Jos haluat lisätietoja Raymarinesta, mene osoitteeseen www.raymarine.fi

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.fi/media

COMMENT