Uudet innovatiiviset kaikuluotaimet ja lämpökamerat tekevät veneilystä turvallisempaa ja hauskempaa

Uudet innovatiiviset kaikuluotaimet ja lämpökamerat tekevät veneilystä turvallisempaa ja hauskempaa

Thursday, March 3, 2016


Uusien kaikuluotaimien ja lämpökameroiden ansiosta veneilijät voivat nähdä sekä kauemmaksi yöaikaan että enemmän vedenalaista maailmaa

February 2015

11. helmikuuta 2015 - FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) ilmoitti julkaisevansa kolme uutta kaikuluotainta ja kaksi uutta lämpökameraa, joilla on yksi päämäärä: tehdä vesillä viettämästäsi ajasta turvallisempaa ja hauskempaa kuin koskaan. FLIR:n alan johtavalla lämpökuvaustekniikalla varustettu uusi vakautettu M400-monianturilämpökamera ja kannettava Ocean Scout™ -lämpökamera tarjoavat veneilijöille ennennäkemättömän kyvyn havaita muut alukset, välttää törmäyksiä ja pysyä turvassa vesillä, koska niiden ansiosta voi nähdä selkeästi täydellisessä pimeydessä ja huonolla säällä. Raymarinen uudet kaikuluotaimet CP570 Professional CHIRP, CP470 CHIRP ja CP370-digitaalikaikuluotain on suunniteltu alusta loppuun tarjoamaan kalastajille vertaansa vailla olevat kalankohdistusvalmiudet. Ne määrittävät uudella tavalla avovesikaikuluotauksen tarjoamalla häiriöttömiä kuvia syöttikaloista ja niiden ympärille olevista saalistajista syvässä vedessä.

"Olemme varustaneet uudet kaikuluotaimet ja lämpökamerat FLIR:n uusimmilla teknisillä innovaatioilla auttaaksemme lisäämään veneilijöiden tietoisuutta sekä vedenpinnan ylä- että alapuolisesta maailmasta", sanoi Grégoire Outters, Vice President ja General Manager, FLIR Maritime. "Kolme uutta kaikuluotainmoduulia antavat avovesikalastajille selkeitä ja häiriöttömiä kuvia suurista ja pienistä kaloista – myös syvässä vedessä. Lisäksi uudet M400- ja Ocean Scout -lämpökamerat auttavat veneilijöitä pysymään turvassa yöaikaan ja huonolla säällä."

Lämpökamerat
FLIR:n palkitun M-sarjan lämpökameramalliston uusin jäsen, M400-monianturikamera, on monipuolinen ja tehokas panorointi/kallistus-merikamerajärjestelmä, joka tarjoaa veneilijöille alan johtavan ja luokkansa parhaan suorituskyvyn havaita muita aluksia, vedessä olevia ihmisiä ja merenkulun vaaraja selkeästi päivällä ja yöllä. M400-mallin ominaisuudet:

 • Korkean resoluution 640 × 480 lämpökamera, jossa on ainutlaatuinen 3× jatkuva optinen zoom-objektiivi
 • Sony-teräväpiirtovärikamera, jossa on 30× optinen zoom turvallisuuden lisäämiseksi
 • Integroitu, korkean intensiteetin LED-kohdevalo lähellä olevien kohteiden tunnistamiseksi
 • Aktiivinen gyro-vakautus vakaiden kuvien saamiseksi kovassa merenkäynnissä
 • Intuitiivinen joystick-ohjain ja parannettu käyttöliittymä
 • Tutkaseuranta ja valinnainen videoseuranta (M400XR-malli)

M400-mallin toimitukset aloitetaan vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

Ocean Scout on vankka ja kompakti kannettava pimeänäkölämpökamera, jonka avulla käyttäjät näkevät muita aluksia, maamerkkejä, poijuja ja kelluvia rojuja täydellisessä pimeydessä tehden vesillä vietetystä ajasta turvallisempaa ja rennompaa. Ocean Scout -mallin ominaisuudet:

 • Saatavilla on kaksi mallia – 240 × 180 resoluution ja 320 × 240 resoluution mallit; 320-mallissa on myös suora videokuvan ulostulo ja pidemmän kantaman suorituskyky
 • Uusi korkean resoluution LCD-näyttö
 • Kyky havaita ihmisen kokoisia kohteita jopa 550 metrin päästä

Molemmat Ocean Scout -versiot ovat saatavilla merielektroniikan jälleenmyynti- ja vähittäismyyntiliikkeistä helmikuusta 2015 lähtien. Ocean Scout 240 -mallin vähittäismyyntihinta on €1750.00 ja Ocean Scout 320 -mallin €2650.00.

Kaikuluotaimet
CP570 Professional CHIRP -kaikuluotain
Avovesikalastajille suunniteltu uusi CP570 Professional CHIRP -kaikuluotain tuo huippuluokan avovesikaikuluotauksen suorituskyvyn Raymarinen monitoiminäyttöihin. CP570 on varustettu Raymarinen uusimman sukupolven älykkäällä CHIRP-signaalinkäsittelyllä, jonka ansiosta CP570 voi nähdä tiheiden syöttikalaparvien läpi, tunnistaa termokliinejä ja kohdistaa samanaikaisesti saaliskalaan poikkeuksellisella selkeydellä. Alan johtavan CP570-kaikuluotaimen ominaisuudet:

 • Älykkäämmät automaattiset herkkyysohjaimet, joiden avulla kalastajat voivat säätää luotaimen herkkyyttä, sekä älykäs kohinanvaimennus, joka vähentää automaattisesti vesipatsaan melua ja parantaa kohteen erottamista
 • Raymarinen yksinomainen digitaalinen pintasuodatus paljastaa kalakohteet koko vesipatsaan alueelta
 • Kaksi toisistaan täysin riippumatonta kaikuluotainkanavaa mahdollistavat kohteen nopeamman tunnistamisen ja jopa 4 kW:n yhdistetyn tehon

CP470 CHIRP -kaikuluotain
CP470 CHIRP -kaikuluotaimessa on kaikki CP570-mallin uusimmat signaalinkäsittelyominaisuudet, ja se tuo korkean suorituskyvyn CHIRP-avovesikaikuluotaimen jokaisen kalastajan ulottuville. CP470 tukee kahta CHIRP-kanavaa ja jopa 2 kW:n kokonaistehoa. CP470-kaikuluotain on ihanteellinen CHIRP-kaikuluotain vapaa-ajan kalastajille avovesiin. CP470-mallin ominaisuudet:

 • Mukana älykäs suodatus selkeitä ja hiljaisia kuvia varten
 • Raymarinen laajakaistainen CHIRP-tekniikka ja suurempi herkkyys
 • Korkean resoluution kuvaus kalakohteista ja luotettava pohjaseuranta

Digitaalinen kaikuluotain CP370
CP370 tarjoaa ennennäkemättömän selkeyden, terävämmän kuvan kalastuskohteista ja automaattitoiminnot käyttämällä Raymarinen seuraavan sukupolven digitaalista ClearPulse™-kaikuluotainteknologiaa. Näin kalastajat voivat käyttää enemmän aikaa kalastukseen ja vähemmän aikaa luotaimen säätämiseen. CP370-kaikuluotaimen ominaisuudet:

 • Jopa 1000 watin teho
 • 200 kHz:n toimintataajuus rannikkokalastukseen ja 50 kHz:n toimintataajuus avomerikalastukseen
 • Helppokäyttöinen mukana olevan automatisoidun signaalinkäsittelyn ansiosta

Digitaalisen CP370-kaikuluotaimen jälleenmyyntihinta on €645.00, ja se on saatavilla merielektroniikan jälleenmyynti- ja vähittäismyyntiliikkeistä maaliskuusta 2015 lähtien. CP470-mallin jälleenmyyntihinta on €1495.00 ja CP570-mallin €1995.00; molemmat ovat saatavilla merielektroniikan jälleenmyynti- ja vähittäismyyntiliikkeistä huhtikuusta 2015 lähtien.

Lisätietoja näistä uusista tuotteista saa osoitteesta www.FLIR.com tai pistäytymällä Miamin kansainvälisten venemessujen osastolla 1669A.


FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. on alansa johtava yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi sensorijärjestelmiä, jotka lisäävät havaintokykyä ja tietoisuutta. FLIR-yhtiön kehittyneitä järjestelmiä ja komponentteja käytetään laajalti seuraavilla aloilla ja käyttötarkoituksiin: lämpökuvaus, tilannehavainnointi ja turvasovellukset ilma- ja maavalvonta mukaan lukien, olosuhdevalvonta, navigointi, vapaa-aika, tutkimus ja kehitys, tuotannonvalvonta, etsintä- ja pelastustoimi, huumevalvonta, kuljetusten turvallisuus, raja- ja merivalvonta, ympäristönvalvonta sekä kemiallisten, biologisten ja radioaktiivisten aineiden, ydinmateriaalien ja räjähteiden (CBRNE) aiheuttamien uhkien havaitseminen. Lisätietoja löydät FLIR-yrityksen verkkosivuilta www.flir.eu

Raymarine

Laivaelektroniikan johtava yritys Raymarine kehittää ja valmistaa kattavimman valikoiman vapaa-ajan veneilyyn sekä pienehköille kauppa-aluksille tarkoitettuja elektroniikkalaitteita. Huippuluokan suorituskykyä ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen suunnitellut, palkitut tuotteet ovat saatavilla maailmanlaajuisen jälleenmyyjä- ja jakelijaverkoston kautta.

Raymarinen tuotevalikoimiin kuuluvat tutkat, autopilotit, GPS, laitteet, kalatutkat, viestintävälineet ja integroidut järjestelmät. Iso-Britannian Farehamissa pääpaikkaansa pitävä Raymarine kuuluu maailman johtavaan lämpökuvausalan yhtiöön FLIR Systemsiin. Jos haluat lisätietoja Raymarinesta, mene osoitteeseen www.raymarine.fi

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.fi/media

11 Feb 2015

COMMENT