Raymarinesta ensimäisenä mieleen tulee luotettavuus

Kritsian Ahlgren - Pro Fisherman

Kritsian Ahlgren - Pro Fisherman

Pro Fisherman - Kristian Ahlgren | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Fisherman - Kristian Ahlgren | Raymarine - A Brand by FLIR

Ylöjärveläinen pro-kalastaja Kristian Ahlgren on varsinkin lohenkalastuksen parissa pyöriville tuttu kasvo.

Lohenkalastus on vienyt miestä aina Tanskan Bornholmiin asti puhumattakaan lähempänä olevista tapahtumista. Pirkanmaalaisena mm. Häme Cupissa Kristian on kisannut useina vuosina.

Kristian aloitti kalastusharrastuksen jo 6-vuotiaana. Rannalta tapahtuva heittokalastus on ajan saatossa muutunut veneestä tapahtuvaksi heitto- ja vetokalastamiseksi.

Venekuntansa kanssa Kristian on kiertänyt kilpailuita jo vuosia. Menestyminen niissä ei sinänsä ole pääasia vaan kalastuksen tuoma nautinto joka sekuntilta, oli sitten sijoitus 1. tai 20. Kilpailemiseen tulee hänen mielestään suhtautua tosissaan, muttei vakavissaan!

Pro Fisherman - Kristian Ahlgren | Raymarine - A Brand by FLIR

”Raymarinesta ensimäisenä mieleen tulee luotettavuus”, Kristian sanoo. Luotto laitteiden toimivuuteen myös kovissa olosuhteissa avomerellä on hänestä tärkeää, sillä lohenkalastuksessa kaikki on mahdollista. Pahassa kelissä tai sumussa turvallisuusvarusteet ovat ehdottomia, ja niistä Raymarinelta löytyykin todella laaja tuoteperhe.

Kristian: ”Autopilotti ajaa venettä tuulisena päivänä tarkemmin kuin omat kädet. Pilotin ansiosta voin keskittyä paremmin itse kalastamiseen. Siirtymillä ympäristön tarkkailu paranee huomattavasti, kun pilotti ohjaa venettä.”

Kartta on tärkeä apu lohimiehellekin ja kun näyttö on varustettu tehokkaalla prosessorilla niin kartta pyöriikin näytöllä sulavasti. Karttavalmistajien kartat ovat monessa paikassa hyvin viitteellisiä, joten omien karttojen teko on Kristianin mielestä suuri etu ja etenkin kilpakalastuksessa.

Pro Fisherman - Kristian Ahlgren| Raymarine - A Brand by FLIR

Kalastuksessa toki yksi tärkeimpiä työkaluja on kaikuluotain. Raymarinelta löytyykin valtava tuoteperhe myös kaikupuolelta, niin järvi- kuin avomerikalastukseen.

Kristian: ”Hyödynnän pääosin kahta kanavaa: High Chirp ja DownVision. Tämä kanavapari erottelee selkeästi vedestä näytölle petokalat saaliskaloista ja näin kalastukseni helpottuu huomattavasti. Näen vaivatta petokalojen uintisyvyyden ja pystyn näin reagoimaan tekemällä pieniä muutoksia esimerkiksi painotuksissa.

Uusia alueita ja pohjan muotoja kartoitettaessa on sitten helppo käyttää SideVisionia ja 3D-kaikua. Näen esim. pohjakivikot useiden kymmenien metrien päästä. ”

Pro Angler Profile - Kristian Ahlgren Image 1 | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Angler Profile - Kristian Ahlgren Image 2 | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Angler Profile - Kristian Ahlgren Image 3 | Raymarine - A Brand by FLIR
Pro Angler Profile - Kristian Ahlgren Image 4 | Raymarine - A Brand by FLIR