FLIR tarjoaa ensimmäisenä merielektroniikkayrityksenä lisätyn todellisuuden edut Raymarine ClearCruise Augmented Reality -navigointiteknologiallaan

FLIR tarjoaa ensimmäisenä merielektroniikkayrityksenä lisätyn todellisuuden edut Raymarine ClearCruise Augmented Reality -navigointiteknologiallaan

Monday, January 14, 2019


ClearCruise Augmented Reality antaa Raymarine Axiom käyttäjille tilannetietoisuuden uuden ulottuvuuden

WILSONVILLE, Ore. – 3. lokakuuta 2018 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) esittelee merielektroniikka-alan ensimmäisenä yrityksenä Raymarine® ClearCruise™ AR (Augmented Reality) -teknologian, joka laajentaa Raymarinen Axiom®-monitoiminäyttöjen mahdollistamaa tilannetietoisuutta. ClearCruise AR:n avulla Raymarine Axiom -käyttäjät saavat navigointiin liittyvään päätöksentekoon tukea, sillä fyysisten kohteiden lisätiedot näytetään suoraan Axiom-teräväpiirtonäytössä. Lisäksi FLIR on julkistanut uuden Raymarine AR200-videovakautusmoduulin, joka integroituu ClearCruise AR:n kanssa.

Merikäyttöön tarkoitetut Raymarine CAM210 HD -videokamerat tukevat ClearCruise AR -järjestelmän tuottamaa kuvaa, minkä ansiosta aluksen minkä tahansa kameran kuvassa voidaan hyödyntää lisättyä todellisuutta. AR200-videovakautusmoduulissa on tarkka GPS/GNSS-anturi, ja siinä käytetään samaa AHRS (Attitude Heading Reference Sensor) -keulasuuntateknologiaa kuin Raymarinen palkituissa Evolution™-autopiloteissa. ClearCruise AR näyttää täsmällisesti lähistöllä olevat merenkulun turvalaitteet, AIS-tiedot, kohteet ja reittipisteet synkronoituina tosiaikaiseen kuvaan, mikä helpottaa eri kohteiden nopeaa tunnistusta sekä yksinkertaistaa navigointia monimutkaisessa ympäristössä ja vilkkaasti liikennöidyillä alueilla.

Tällä viikolla ClearCruise AR sai Innovation Award -tunnustuksen OEM-elektroniikkaluokassa meriteollisuusalan IBEX-tapahtumassa Floridan Tampassa. Näin ClearCruise AR seuraa Axiom-monitoiminäytön viitoittamaa väylää: Axiom-monitoiminäyttöhän voitti arvostetun Miami Boat Show -tapahtuman innovaatiopalkinnon vuonna 2017.

”Uusi ClearCruise AR -teknologiamme antaa käyttöön intuitiivisen menetelmän yhdistää navigointitietoja ympäröivään maailmaan”, kertoo FLIRin kaupallisen liiketoimintayksikön johtaja Travis Merrill. ”Axiomin tehokkaita video-ominaisuuksia ja ainutlaatuista AR200-videonvakautusteknologiaamme hyödyntävä ClearCruise AR antaa päälliköille lisää varmuutta ja mielenrauhaa vilkkailla ja vierailla väylillä purjehdittaessa.”

Raymarinen Axiom-, Axiom Pro- ja Axiom XL -monitoiminäyttöjen ClearCruise AR -ominaisuus on yhteensopiva tulevan LightHouse 3.7 -käyttöjärjestelmäpäivityksen kanssa. Axiom-käyttäjät voivat ladata päivityksen osoitteesta www.raymarine.com/lighthouse. Merikäyttöön tarkoitettua CAM210 HD -videokameraa (695 €, alv. 0 %) on saatavana FLIRin Raymarine-edustajilta ja -jälleenmyyjiltä. AR200-videovakautusmoduuli (495 €, alv. 0 %) ja LightHouse 3.7 ovat saatavana lokakuussa 2018. Lisätietoja ClearCruise AR -teknologiasta on osoitteessa www.raymarine.com/clearcruise.

FLIR Systems

Vuonna 1978 perustettu FLIR Systems, jonka pääkonttori on Oregonin Wilsonvillessä Yhdysvalloissa, on tilannetietoisuutta parantavien, ihmishenkien pelastamisessa avustavien, tuottavuutta parantavien ja ympäristönsuojelua tehostavien anturijärjestelmien maailman johtava valmistaja. FLIRin palveluksessa on lähes 3 500 henkilöä. Yrityksen visiona on olla ”The World's Sixth Sense” kehittämällä lämpökuvantamisteknologioita ja tukiteknologioita, joiden tukemana se pystyy toimittamaan innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja turvallisuuden ja valvonnan, ympäristö- ja olosuhdevalvonnan, ulkoilun, konenäön, navigoinnin sekä uhkien kehittyneen tunnistuksen tarpeisiin. Lisätietoja saat osoitteesta www.flir.com ja seuraamalla tunnistetta @flir.

Raymarine:

Raymarine on maailman johtava yritys merielektroniikan alalla. Se kehittää ja valmistaa markkinoiden laajinta valikoimaa elektroniikkatuotteita vapaa-ajan veneilyyn ja kevyeen ammattikäyttöön. Huippuluokan suorituskykyä ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen suunniteltuja, palkittuja tuotteita on saatavana maailmanlaajuisen jälleenmyyjä- ja jakelijaverkoston välityksellä. Raymarinen tuotevalikoimaan sisältyy tutkia, autopilotteja, GPS-yksikköjä, mittareita, kaikuluotaimia, viestintävälineitä ja integroituja järjestelmiä. Raymarine on FLIR Systemsin, maailman johtavan lämpökuvausyrityksen, tuotemerkki. Lisätietoja Raymarinesta on osoitteessa www.raymarine.com.

COMMENT