Raymarine-lähettiläs Giancarlo Pedote osallistuu Route Du Rhum -kisaan valmistautuessaan toiseen Vendée Globe -kilpailuunsa

Matkalla etelään äärileveysasteilla Raymarinen opastuksella


Fareham, UK - Giancarlo Pedote, maineikas merikilpapurjehtija Italian Firenzestä, aikoo osallistua Route Du Rhumiin valmistautuessaan Vendée Globeen, yhteen maailman rankimmista kilpailuista.

Ammattiuransa alussa vuonna 2007 hän osallistui Mini 6.50 -luokassa Champion de France Promotion Course au Large en Solitaire -kisaan ja vei ensimmäisen sijan kahdesti Mini 6.50 -sijoituksissa. Hän sai vuosien 2013 ja 2015 vuoden italialaispurjehtijapalkinnon ja voitti Transat Jacques Vabre -kilpailun Multi 50 -luokassa vuonna 2015.

Vuonna 2020 hänen unelmansa täyttyivät, kun hän osallistui ensimmäiseen Vendee Globeensa. Hän oli ainut yhdeksänteen tapahtumaan osallistuva italialainen ja sijoittui kahdeksannelle sijalle. Tänä vuonna hän on jo osallistunut useisiin soolokilpailuihin, kuten Guyader Bermudes ja Defi Azimut, osana vaativaa kilpailuaikatauluaan ennen äärimmäistä Vendée Globe -kilpailua. "Vendée Globen tarunomaiseen reittiin kuuluu maailman kiertäminen etelästä ja näille kaukaisille leveysasteille tyypilliset haasteet. Pyrin purjehtimaan maailman merillä kokeneempana ja kilpailukykyisempänä sekä kertomaan uuden tarinan," sanoi Giancarlo.

Prysmian-nimisessä Imoca 60 -veneessään Giancarlolla on erilaista elektroniikkaa vaativaan purjehdukseen. "Vendée Globeen osallistuvat tietävät, että reitti on vaarallinen ja että on huomioitava lukuisia tekijöitä: sää, fyysinen ja henkinen kestävyys ja kyky kohdata odottamaton. Järjestelmä, johon voi luottaa tällaisissa vaativissa ja muuttuvissa olosuhteissa, on ehdoton missä tahansa yksinpurjehduksessa. Päätin työskennellä Raymarinen kanssa, sillä se pyrkii aina löytämään parhaan ratkaisun."

Veneen järjestelmä sisältää Doppler-törmäyksenestotekniikalla varustetun Raymarine Quantum 2 -tutkan. Tämä CHIRP-pulssikompressiotutka takaa erinomaisen kohdetietoisuuden niin pitkillä kuin erittäin lyhyilläkin matkoilla. Järjestelmä käyttää kehittynyttä Doppler-prosessointia ja korostaa välittömästi liikkuvat tutkan kontaktit ja värikoodaa ne osoittaakseen ovatko ne saapuvia vai lähteviä. Dopplerilla varustettu Quantum helpottaa mahdollisesti vaarallisten kohteiden tunnistamista navigoitaessa vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, mikä on erittäin tärkeää turvallisuuden kannalta. Veneessä on myös AIS700. Tämä B-luokan lähetin-vastaanotin ei pelkästään vastaanota lähetyksiä muilta aluksilta, vaan myös lähettää oman aluksesi tietoja ja auttaa sinua näkymään muiden alusten järjestelmissä parantaen siten tilannetietoisuutta. Ohjaamossa on yhdeksäntuumainen Axiom-näyttö ja i70-monitoimi-instrumentti. Suuri nelituumainen näyttö takaa erinomaisen näkyvyyden ja esittää AIS-kohteet sekä muita avaintietoja. Prysmian on myös varustettu kolmella CAM210 IP -teräväpiirtomerikameralla. Giancarlo käyttää kahta kannelle asennettua kameraa (paapuurin ja styyrpuurin puolella) voidakseen valvoa pääpurjetta tarvitsematta poistua ohjaamosta, mikä on erityisen tärkeää Eteläisellä Jäämerellä, missä ulkolämpötila on hyvin matala ja meriolosuhteet erittäin vaativia. Mastoon asennettu kamera mahdollistaa keulapurjeen valvonnan yölläkin IR-LEDien ansiosta.

Carlo Baj, Raymarine Italian maajohtaja, sanoi: "Olemme innoissamme voidessamme tukea Giancarloa hänen valmistautuessaan kohtaamaan merien Everestin eli Vendée Globen vaativalla kilpailuaikataululla niin vaativissa olosuhteissa. Toimitamme hänelle luotettavan elektroniikkajärjestelmän, joka tarjoaa entistä parempia turvallisuusratkaisuja. Tämä on elintärkeää yksinpurjehduksissa.”