Raymarine jättää muut testauslaitokset taakseen

Tuesday, December 17, 2019

Kierroksemme Raymarinen Environmental Test Centre -laitoksessa jatkuu vierailuilla suolasumuhuoneeseen, kuumahuoneeseen ja ravisteluhuoneeseen, joista viimeksi mainitussa tuotteet altistetaan isku- ja tärinätestiin.

Kierroksemme Raymarinen Environmental Test Centre -testauslaitoksessa päättyy pudotustestaukseen, virtalähdetestaukseen ja testisarjaan, jonka tarkoituksena on varmistaa tuotteen sähkömagneettisten häiriöiden sietokyky.

Kun Raymarinen Environmental Test Centren henkilökuntaa pyydetään "pudottamaan kaikki", he todellakin ryhtyvät toimeen! Tuotteet, jotka ovat jo joutuneet sietämään brutaalia kohtelua lämpökammioissa, märkähuoneessa, suolasumuhuoneessa, kuumahuoneessa ja ravisteluhuoneessa, saavat nyt kokea vähemmän hienostuneen (mutta ei yhtään vähemmän tärkeän) pudotustestauksen.

Jokainen Raymarine-tuote pudotetaan pakkauksessaan kaikille sivuilleen. Tällä testillä varmistetaan, että tuotteet saapuvat täydellisessä kunnossa määränpäähänsä kuljetuksen jälkeen. Tuotteet myös pudotetaan ilman mitään pehmusteita, millä jäljitellään niiden kolhimista ja pahoinpitelyä asennuksen aikana.

Raymarine - Test Centre

Tämän tylyn kohtelun jälkeen tuotteet kiidätetään EMC (sähkömagneettinen yhteensopivuus) -alueelle, jossa IEC 60945 -standardin mukaista EMC-testausta täydennetään Raymarinen omilla virtalähdetesteillä. Näin varmistetaan, että tuotteet toimivat koko jännitealueella, jonka ne ehkä joutuvat kohtaamaan.

Nämä testit kattavat muun muassa jännitteen alenemisen, kytkentävirtasysäyksen ja syöksyjänniteaallot. Veneen muiden laitteiden kytkeminen päälle voi häiritä jaettua virtalähdettä, joten näillä testeillä varmistetaan tuotteiden toimivan keskeytyksettä.

Testauslaitoksen vierailijoille on jo voinut tulla mieleen Bond-elokuvien Q:n työpaja. Tämä vaikutelma vahvistuu entisestään heidän saapuessaan säteilysietokammioon, jonka seinät on pinnoitettu pyramidimaisella materiaalilla. Täällä varmistetaan, että tuotteet pystyvät toimimaan tehokkaasti myös silloin, kun ne altistuvat voimakkaalle sähkömagneettiselle kentälle.

Raymarine - Test Centre

Seinien absorptiomateriaali ehkäisee heijastukset niin, että antennista vastaanotetaan vain suora signaali, mikä helpottaa yhdenmukaisen testikentän muodostamista. Tässä toimenpiteessä lähetysantenni sijoitetaan kammion kauimmaiseen päähän ja testattava tuote asetetaan esikalibroidussa kentässä sijaitsevalle pöydälle. Tuotetta valvomalla varmistetaan, että sähkömagneettisesta säteilystä huolimatta se toimii oikein ja virheittä, esimerkiksi ilman häiriöjuovien muodostumista videosyötteeseen.

Erillisessä kammiossa testataan sähkömagneettisen energian tahaton vapautuminen. Kammio on Faradayn häkki: ulkoisten häiriöiden ehkäisemiseksi ulompi kammio on valmistettu kahdesta teräskerroksesta. Sisäpuolella ferriittilaattojen ja sinisen absorboijan yhdistelmä pysäyttää heijastukset.

Tässä vaiheessa ei voi olla antamatta spontaaneja aplodeja Raymarinen testaustoimenpiteiden ällistyttävälle perinpohjaisuudelle. Mutta tässä ei kuitenkaan vielä ole kaikki. Lisäksi käytössä on AIS-simulaattoreita AIS-lähetinvastaanottimia varten, DSC-tukiasemasimulaattoreita radioille, GNSS-simulaattoreita, WiFi-simulaattoreita... Laitos on massiivinen investointi, mutta jokaisen euron arvoinen.