Lifestyles

Connecticut -aluksella liikemies Raf Aviner turvautuu Raymarine- ja FLIR-elektroniikkaan pitääkseen perheensä ja MCY 76 Skyloungensa turvassa vedessä


Onboard Lifestyles - MCY 76 Skylounge | Marine Electronics by Raymarine

Raf Aviner ja hänen perheensä rakastavat veneilyelämää. Avinerit viettävät paljon aikaa risteilemällä Long Island Soundin vesissä Connecticutissa sijaitsevasta kotisatamastaan käsin, ja he matkaavat usein ylös Hudson-jokea ja Pohjois-Mainen itärannikkoa. "Vietämme paljon aikaa veneessä", Aviner kertoo, viitaten nykyiseen alukseensa, MCY (Monte Carlo Yachts) 76 Skyloungeen. "Risteilemme paljon kesäkuusta lokakuuhun täällä koillisrannikolla ja koko talven Floridan molemmilla rannikoilla. Silloinkin, kun emme ole liikkeessä, käytämme venettä usein kelluvana asuntona, ja käytän sitä myös toimistona.”

Aviner innostui moottoriveneistä lähes kymmenen vuotta sitten ja on omistanut tänä aikana kolme jahtia; kaksi viimeisintä venettä ovat olleet MCY:itä. ”Alkuperäinen ajatus oli käyttää venettä keinona töistä irrottautumiseen, mutta huomasin pian, että pidän todella siellä työskentelemisestä; se on minun onnellinen paikkani”, Aviner sanoo.

Hänen intohimostaan työskennellä veneessä tuli ensisijainen tekijä rakennettaessa nykyistä 76 Skyloungea, joka on ensimmäinen tällainen vene tunnetulta italialaiselta valmistajalta. "Tingimme asioista kahden ensimmäisen veneeni kohdalla", Aviner sanoo. "Olin joko kannettava sylissäni hytissä tai salongissa. Minulla ei koskaan ollut varsinaista tilaa itselleni. Halusimme lisää sisätilaa salonkiin, ja koska uuden 76:n ruori ei sijaitse siellä, siitä tuli paljon avarampi. MCY kaksinkertaisti myös uuden 76:n yläkannen tilan. Tämä erittäin suurelle salongille suunniteltu tila toimii myös mukavana ja hiljaisena toimistona, joten voin työskennellä veneessä entistä mukavammin ja tehokkaammin.”

Aviner, joka toimii usein itse veneen kapteenina, alkoi etsiä teknologioita, jotka lisäisivät tilannetietoisuutta ja turvallisuutta, ennen kuin hänen 76 Skyloungensa – joka tilattiin kahdella 1650 hevosvoiman MAN-dieselmoottorilla – oli edes lähellä valmistumista. Täydellinen valikoima uusinta Raymarine- ja FLIR-elektroniikkaa tarjosi ratkaisun, rohkaisi Avineria ja takasi lopulta ensiluokkaisen toiminnallisuuden ja enemmän mielenrauhaa, jota tämä veneilijä tavoitteli.

Onboard Lifestyles - MCY 76 Skylounge | Marine Electronics by Raymarine

"Etsin muun muassa kamerajärjestelmää, joka tarjoaisi alukselle jonkinlaisen ilmakuvan, josta olisi apua ahtaissa paikoissa", Aviner kertoo. "Minut esiteltiin Raymarine-yhtiön edustajalle, joka kertoi uudesta DockSenseTM Alert -järjestelmästä. Se loi minuun vaikutuksen, ja päätimme edetä asiassa. Olen siihen tyytyväinen. Se on erittäin hyvä järjestelmä, joka on luotettava ja toimii hyvin."

Raymarinen hiljattain tilaama kysely paljasti, että yli 70 % kokeneista kapteeneista ilmoitti kokevansa jonkinasteista stressiä telakoinnin aikana. DockSense Alert antaa aluksen kapteenille, kuten Raf Avinerille, luottamusta aluksen hallintaan näkyvyyden ollessa rajoitettu, mikä auttaa välttämään nolot tilanteet tai, mikä vielä pahempaa, kalliit vahingot.

Onboard Lifestyles - DockSense Integration | Marine Electronics by Raymarine

DockSense Alert integroituu aluksen Raymarine Axiom® -monitoiminäyttöihin ja tarjoaa reaaliaikaisen lintuperspektiivin aluksesta ja sen lähiympäristöstä. Raymarinen 3D-stereokamerat lähettävät live-kuvaa kapteenille – tai mihin tahansa muuhun hallinta-asemaan, jossa on Axiom-näyttö – ja mittaavat edistyneillä liikeantureilla tarkasti etäisyyden veneen ja ulkopuolisten kohteiden välillä. Järjestelmä antaa myös audio- ja visuaalisia hälytyksiä, joiden avulla Aviner tai hänen kapteeninsa saavat älykkäästi tietoa muutoin ruorista käsin näkymättömissä olevista kohteista.

"Koska käytin aluksi toista elektroniikkabrändiä, olin huolissani Raymarineen vaihtamisesta, mutta ystäväni MCY:ssä olivat horjumattomia", kertoo Aviner, joka on oman kuvauksensa mukaan tekniikkafriikki. "Olen todellakin erittäin tyytyväinen teknologiaan. Raymarine ClearCruiseTM lisätyn todellisuuden järjestelmä on mielestämme erittäin hyödyllinen navigoinnissa, samoin kuin FLIR M364C, joka hyödyntää sekä lämpö- että näkyvän valon HD-kameroita selkeiden kuvien tarjoamiseksi kaikissa valaistusolosuhteissa matkan aikana. Molemmat järjestelmät – sekä DockSense Alert – integroituvat saumattomasti kaikkiin muihin Raymarine-laitteisiin ja muihin järjestelmiin ja ovat todella mullistuksellisia", Aviner jatkaa. "Halusin tähän veneeseen kaikki parhaat ja uusimmat järjestelmät, ja Raymarine täytti toiveeni."

Onboard Lifestyle - Axiom XL | Marine Electronics by Raymarine

Haastattelun aikana Avinerin vene oli yhä Meksikonlahdella Floridan länsirannikolla, mutta liikemies odotti innolla saapumista Connecticutiin. "Otamme sen pian esiin", hän sanoo. "Siitä on tullut iso osa perheemme jokapäiväistä elämää, ja me todella kaipaamme sitä, kun olemme poissa. Meillä on onneksi paljon kauniita vesistöjä ja jännittäviä kohteita, joihin voimme tutustua täällä koillisessa, ja odotamme innolla kesäristeilykauden alkamista.”

Lisätietoja siitä, miten Raymarinen tuotteet ja teknologiat lisäävät risteilijöiden, kalastajien, purjehtijoiden ja pelastusmiehistön turvallisuutta, tietoisuutta ja tyytyväisyyttä, on osoitteessa raymarine.fi.